Protetika

Naš tim protetski zbrinjava pacijente metalokeričkim, keramičkim / „bezmetalnim“ krunama na postojećim zubima, fiksnim i mobilnim nadoknadama na implantatima, parcijalnim I totalnim protezama. Saradjujemo sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama, sertifikovanim za rad sa najsavremenijom aparaturom I materijalima. Individualnim pristupom trudimo se da našim pacijentima pružimo najbolju moguću uslugu..

Pozovite nas za besplatne konsultacije

Kako bi mogli tačno da dijagnostikujemo vaš problem potrebno je da nas pozovete!

Kontaktirajte nas za besplatne konsultacije

Kako bi mogli tačno da dijagnostikujemo vaš problem potrebno je da nam pošaljete upit sa vašim problemom ili da nas pozovete.

Cenovnik naših usluga

Bezmetalne ili keramičke krunice

Estetski predstavljaju besprekorne nadoknade. Materijal od kog su izrađene pruža mogućnost da se izgled veštačke krunice u najvećoj meri približi izgledu prirodnog zuba. Transparencija i prelamanje svetlosti im dosta liče prirodnom zubu. A pored svega toga imaju veliku izdržljivost i otpornost.

Metalokeramičke krunice

Izrađuju se kada je prirodni zub dosta oštećen. Da bi se izvršila nadogradnja potrebno je postojeći zub izbrusiti, kako bi mogli na njega da postavimo krunicu. Krunica se nakon toga izrađuje u laboratoriji po otisku preostalog dela zuba. Pacijentu se stavlja privremena krunica dok se čeka izrada koja traje od 3-5 dana. Pored svega navedenog metalokeramičke krunice su dosta povoljne, pa su iz tog razloga najčešći izbor pacijenata.

Keramičke fasete

Keramicke fasete se izradjuju od visoko-estetske keramike koja omogućava postizanje prirodne boje zuba i impresivan izgled. Vremenom ne menjaju boju i uz adekvatno odrzavanje dugo traju.

Zubni most

Međusobno vezane zubne krunice se zovu zubni mostovi. Na obe strane se oslanjaju na postojeće zube. Postavljaju se kod pacijenata gde nedostaje jedan ili vise zuba. Postojeći zubi koji nose most služe kao nosači i prethodno se moraju izbrusiti. Potrebno je da ti zubi budu zdravi i stabilni u vilici kako bi mogli da izdrže opterećenje mosta.

Mobilne proteze

Delimo ih na totalne i parcijalne proteze. Usled nedostatka svih zuba izrađuju se totalne proteze, zbog promena na anatomskim strukturama u ustima posle nekog vremena potrebno ih je korigovati ili zameniti novim. Kod gubitka nekoliko zuba možemo ih nadoknaditi parcijalnom protezom. Postoji više vrsta parcijalnih proteza i to: parcijalna pločasta sa kukicama, skeletirana/vizil proteza i silikonska/valplast parcijalna proteza.